Vaderstad is een merk van
Vaderstad

CrossCutter = 1 arm = 1 disc

Vorig jaar werd de Väderstad Carrier CrossCutter Disc uitgeroepen tot MACHINE OF THE YEAR 2018 op de Agritechnica in Hannover. Met weinig vermogen snel, ondiep, volledig onderwerken van groenbemester is een 'koud kunstje' voor deze machine.
Maar wat zijn nu de ins en outs? Aan de hand van meer foto's laten wij u dit zien!

De CrossCutter-schijf levert uitstekende prestaties in de graan- en koolzaadstoppel, bodembedekkende groenbemesters en op geploegd land. In de praktijk laat de CrossCutter-schijf ook goede resultaten zien in de graanstoppel, waarbij de intensieve, oppervlakkige bewerking helpt om grasonkruiden zoals duist te bestrijden.

De opzienbarende prestaties komen door de zeer intensieve bewerking en de geringe werkdiepte. Hierdoor kan er gewerkt worden tot een snelheid van 20 kilometer per uur en wordt weinig vermogen gevraagd.
Door op een diepte van 2 tot 3 cm intensief te werken, voorkomt de CrossCutter-schijf dat resten van groenbemesters te diep in de grond worden gemengd. De organische stof van de groenbemester blijft beschikbaar boven in de bouwvoor, waardoor de volgteelt een voorspoedige start maakt.

1 arm = 1 disc
Dankzij de schijfvorm en de het gebruik van hoogwaardig Zweeds staal wordt al het materiaal losgesneden en intensief gemengd. Omdat elke CrossCutter-schijf aan een eigen, tussen rubbers gemonteerde, schijfarm wordt bevestigd, volgt de Carrier het grondoppervlak nauwgezet, zodat er een egaal zaaibedresultaat ontstaat.

Leverbaar van 3m tot 12.25m werkbreedte!

De nieuwe CrossCutter-schijf is leverbaar voor de Väderstad Carrier compact schijveneggen Carrier 300-400, Carrier 420-820 en Carrier 925-1225.

DOWNLOAD HIER DE LEAFLET

< Terug naar overzicht

Homburg Holland levert de beste en meest geavanceerde precisielandbouwtechniek met name op het gebied van gewasbescherming, grondbewerking en zaaitechniek. Service en customer care zijn de keywords voor Homburg Holland. Homburg Holland is de wereldleider betreffende onderhoud van drainage systemen.

Deel deze pagina via

Blijf op de hoogte en volg ons op social media of schrijf u in voor de nieuwsbrief!